YRITYSESITTELY

Mihin kuituverkkoa tarvitaan?

Kuituverkko on tulevaisuuden sähköisten palveluiden perusta,esim. nopeammat ja turvallisemmat internetpalvelut.TVstä tulee tulevaisuudessa HDTV(4K-8K, 4-8 kertaa tarkempi kuva kuin nykyinen HD) ja kuituverkko mahdollistaa sellasiset lähetykset. Nykypäivänä olemme tottuneet käyttämään tietyn operaattorin tarjoamia internet-, tv- ja puhelinpalveluja kuparikaapelin tai langattoman tekniikan kautta. Avoin kuituverkko antaa seudun asukkaille mahdollisuuden itse luoda kuituverkkonsa ja sitten antaa palveluntarjoajille mahdollisuuden myydä ja toimittaa palveluitaan puolueettomasti ja vaapalla kilpailulla verkossa.

Miksi rakentaa oma?
On iso ero rakentaako omaa verkkoa vai ostaako palveluita toisen omistaman verkon kautta. Kun verkkoa omistaa joku muu, asiakas joutuu loppupeleissä kuitenkin maksamaan verkon kaikki kustannukset, saamatta siitä täyttä hyötyä. Toinen tärkeä syy avoimelle kuituverkolle on että etäisyydet eivät enää estää saamasta maaseudulla samanlaiset palvelut mitä kaupungeissa. Tavoitteena on että kaikilla olisi mahdollisuus osallistua.

Tekniikka
Teknisestä näkökulmasta kyse on runkoverkon rakentamisesta antaen kaikille asukkaille mahdollisuuden halutessaan liittyä verkkoon. Kuituverkko on ehdottomasti tulevaisuuden ratkaisua. Kuituverkko on edullinen ylläpitää ja siinä on melkein rajattomasti tilaa tulevaisuuden palveluille.

Missä olemme nyt?
Verkko on käytössä Munsalassa, Jussilassa, Harjuxissa, Pensalassa, Jepualla, Alajepualla, Forsbyssä, Bonäsissa, Kovjoella ja Markbyssä. Tietty alue aletaan rakentaa kun tarpeeksi monta sitovaa sopimusta on allekirjoitettu.

Yhteenveto
Verkon omistajat (Osuuskunta NU-netin osakkaat) -Omistavat ja pyörittävät Palveluntarjoajat -Isot ja pienet voivat tuottaa ja toimittaa palveluita tasapuolisesti! Kaikilla pääsy verkkoon tasapuolisesti -Valinnan vapautta, monipuolisuus ja kilpailu

Comments are closed.